За рецептата са ви нужни следните продукти :
3-4 свински вратни пържоли
200 мл. сок от портокал / около 2-3 портокала /
150 мл. червено вино
2-3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. брашно
2 с.л. олио
15 гр. краве масло
стръкче розмарин
няколко листа салвия и сол на вкус
Приготвяне :
Начукайте леко пържолките да се изтънят.Сложете в широк тиган олиото, кравето
масло,розмарина и салвията и запържете месото от двете страни Захлюпете да се задуши, докато месото е полуготово.Посолете и изстискайте сока от портокалите.Налейте балсамовият оцет и виното и разклатете, за да се обединят.Захлюпете тигана и оставете соса да се посгъсти.За по-добра плътност накрая разтворете и брашното.
Идеята за тази рецепта видях в блога на Николина "За хората и пиците" , но промених малко съотношението на течните съставки, защото киселият вкус на оцета ми дойде в повечко.
Опитайте и вие и споделете вашето мнение.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар