vali

vali

вторник, 1 април 2014 г.

Ориз със спанак

Продукти :

1 ч.ч. ориз
400 гр. спанак
1/2 в.ч. бяло вино
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 яйца
1/3 коф. кисело мляко
сол, черен пипер

Наситнете лука и чесъна и запържете в малко олио.Добавете почистения и нарязан спанак и 

бъркайте докато слегне.Сипете ориза, налейте виното и изчакайте да се изпари и така да 
овкуси ястието.Пресипете в тава, подправете със сол и черен пипер, по желание може да
сложите и джоджен.Залейте с 4 ч.ч. вода и печете на 180 градуса.Преди ориза да е поел цялата течност, разбийте яйцата с киселото мляко и залейте.Върнете във фурната докато се образува златиста коричка.

Една пролетна и лека рецепта, с която може да разнообразите менюто си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар