Рецептата е лесна и се приготвя бързо.Става както за основно ястие, така и за мезе на чаша
хубаво, добре изстудено бяло вино.
500 гр. пилешки дробчета
3-4 големи глави лук
брашно за овалване
1/2 ч.ч. бира или бяло вино
олио, сол, черен пипер и лимон за овкусяване
Приготвяне :
Измитите, подсушени и оваляни в брашно дробчета се нареждат в намазнена с олио тавичка.
Слагат се в загрята фурна и се пекат, докато станат златисти.Лукът се нарязва на едри полумесеци и се изсипва върху дробчетата.Овкусяват се на сол и черен пипер и се залива с алкохола.Върнете във фурната и изчакайте лука да поомекне.Ако не искате да са сухи, може да добавите и малко вода.Сервирайте и овкусете с лимонов сок.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар