За 3 порции :
1/2 пакет талиатели
400 гр. пилешко филе
250 гр. гъби
250 мл. течна готварска сметана
2 бр. слайс за тост гауда или др. вид по избор
1 кисела краставичка
кашкавал за поръсване
3-4 с.л. зехтин
струйка бяло вино
черен пипер на вкус
Приготвяне :
Първо се заемете със соса.Измийте и нарежете на малки продълговати хапки, пилешкото месо.
Запържете го в зехтина на силен котлон за кратко.Извадете го и в същата мазнина сложете нарязаните на филийки гъби.Няколко минути са им достатъчни.Върнете пилешкото и налейте сметаната.Сложете наситнената краставичка и гаудата.Бъркайте докато се разтвори.От гаудата, соса добива плътност и същевременно се обогатява вкусът на соса.Налейте малко бяло вино и поръсете с черен пипер.Сварете талиателите и гарнирайте със готовият сос.Поръсете с настърган кашкавал или пармезан.
Всички почитатели на италианската кухня, могат да се насладят на тази рецепта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар