Продукти :
500-600 гр.джолани / аз използвах обезкостени /
4 средно големи картофа
1/2 в.ч. бяло вино
2-3 моркова
2 големи глави лук
3-4 скилидки чесън
2-3 бр. карамфил
зърна черен пипер, мащерка, сол
1 ч.л. червен пипер
4-5 с.л. доматен сок
1-2 с.л.брашно
Приготвяне :
Измийте джоланите и ги шпековайте, като направите малки прорези.В тях сложете,
нарязаните да дребни кубчета морков и чесън.Подредете джоланчетата в гювеч, нарежете на едро лука и останалия морков, добавете подправките и залейте с виното.Сложете във фурната на 200 градуса и печете поне 1.30 мин.Прибавете обелените и нарязани на едри кубчета картофи и върнете обратно за още 30 мин.Разтворете брашното с малко вода и смесете с доматето.Залейте ястието и оставете още 10-на минути.За по-плътен вкус добавих и лъжица вегета.Ако се е изпекло добре, месото трябва да е много крехко и само да се разпада.
Желая ви приятно хапване и наздраве с чаша вино!
Няма коментари:
Публикуване на коментар