vali

vali

вторник, 4 март 2014 г.

Лазаня

Ако харесвате италианската кухня, разнообразете вечерята си  и пригответе тази рецепта.
За целта си подсигурете нужните продукти :

кори за лазаня
300-350 гр. кайма
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 кутия доматено пюре
1 буркан консервирано домате
150 мл. червено вино
1 пак. моцарела
250 гр.кашкавал
босилек, риган, черен пипер, сол

Задушете ситно нарязаните лук и чесън.Добавете каймата и
я раздробете на малки късчета.
Когато добре се запържи, налейте виното и бъркайте докато почти се изпари.Изсипете доматето / ако е много едро леко го намачкайте /.След 10-тина минути прибавете и доматеното пюре.Овкусете с подправките.Оставете соса да се посгъсти, като периодично разбърквате.
Аз използвам правоъгълна форма за кекс.Покрийте дъното със сос.Ред кори, сос, ред кашкавал.
И така редувайте, като сменяте ред кашкавал, ред моцарела.Накрая покрийте със сос и сложете
на 170 градуса за 30 минути във фурната.
Първият път , когато приготвях тази рецепта бланширах корите в гореща вода.В последствие прецених, че ако соса е достатъчно, няма нужда от тази процедура.Ако ви се струва твърде 
доматено, може да направите и сос бешамел и да редувате двата соса.Оформете я по ваш избор.




Няма коментари:

Публикуване на коментар