vali

vali

неделя, 2 март 2014 г.

Винен кебап

Продукти :
500-600 гр свинско / телешко / месо
1 глава лук
1 морков
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
100-150 мл. червено вино
черен пипер на зърна
1-2 ч.л. червен пипер
бахар
дафинов лист
1/2 ч.ч. ориз 

Нарежете месото на малки кубчета и сложете с малко олио на котлона.Задушавайте,докато изпарите
отделената вода и месото започне да се пържи.Прибавете наситнените лук и морков.
Поръсете със сол и черен пипер и оставете зеленчуците да омекнат.Сложете червения пипер,брашното и разбъркайте.Добавете разтвореното пюре, виното и подправките и оставете да ври на тих огън за 20-тина минути.
За гарнитурата сварете ориза 1 към 3
Сварете в посолена вода и овкусете с черен пипер  и няколко листа градински чай по-желание.
Поднесете ястието, гарнирано с ориза .Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Налейте си и чаша хубаво вино
Да Ви е сладко!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар