Продукти 7 :
500 гр. кайма
1 кг. картофи
1 глава лук
1 морков
1 прясна чушка
2 пресни домата / 1/3 буркан
4 с.л. брашно
4 с.л. олио
1 ч.ч. вода или пр. мляко домати /
черен пипер,чубрица,сол и червен пипер
За заливката :
1/3 коф. кисело мляко
3 яйца
Мързелива мусака - защото е без предварително запържване.Според мен е излишно и само
утежнява и прави много мазна мусаката, без да има особена разлика във вкуса.Та затова обелвам и нарязвам на ситни кубчета картофите, прибавям каймата, зеленчуците, подправките и доматето.Доливам с топла вода, докато покрие сместа в тавата.Слагам на 200-220 да се пече, докато почти остане на мазнина.За заливката наливам олиото в подходящ съд и прибавям брашното.Запържвам го и намалявам котлона съвсем на слабо.Разреждам постепенно с пр.мляко / водата/като непрекъснато бъркам, докато стане гъста каша.Прибавям киселото мляко и накрая разбитите яйца.Заливам мусаката и пускам на вентилатор, докато придобие златист загар.
По желание гарнирайте с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар