vali

vali

събота, 1 март 2014 г.

Кайзер питки

Ето една сполучлива рецепта ,която може и вие да изпробвате.Стават много пухкави и вкусни .
Когато изстинат,може да ги ползвате и като земелче за сандвич .

Ето и нужните продукти :
500 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
40 гр.прясна мая или 7 гр. суха
1 с.л. сол
1 с.л. захар
75 гр. краве масло
1 яйце
мак и сусам за поръсване



Приготвяне :

Разтворете маята в 50-60 мл.от затопленото мляко и щипка захар.Пресейте брашното и към него добавете захарта ,солта и нарязаното на кубченца масло.Добавете шупналата мая и започнете да месите.Отначало е доста лепкаво,но като продължите започва да се отделя от съда.Ако все пак ви се струва много меко,може да добавите 20-30 гр. брашно и да доомесите.
Тестото се покрива и се оставя да втаса,докато удвои обема си / за около час /. Готовото тесто
разтеглете като франзела и нарежете на 15 парчета.Всяко от тях,с помощта на малко брашно,
оформете като питка.Подредете в съда за печене и ги покрийте с домакинско фолио за още
30 минути.Цепнете  с остър нож на кръст, разбийте яйцето и намажете питките.Отгоре поръсете с мака и сусама и печете на 200 градуса за 25 минути.






















Да Ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар