vali

vali

петък, 28 февруари 2014 г.

Спаначена супа

С настъпващата пролет може да разнообразите менюто си с малко листни зеленчуци,като спанака.Не бъдете скептични и опитайте тази вкусна и полезна супа.

400 гр. спанак
70 гр.ориз
1 глава лук
6с.л. брашно / с връх /
2 яйца
1/3 коф. кисело мляко
4-5 с.л. олио
подправки : сол,черен пипер,индийско орехче и магданоз 

Измийте добре спанака и го нарежете.Запържете
наситненият лук,добавете ориза и след минута-две сложете и спанака,докато смали обема си.Загрейте около 3 л.вода и залейте.В малък съд сипете брашното и запечете на котлона,като непрекъснато бъркате,за да не изгори.
Трябва да придобие леко кафеникав цвят и да замирише на бисквити.Отстранете от печката и изчакайте да изстине.Разтворете го добре / да няма бучки / във вода.Когато ориза набъбне,
може да слагате брашното.Подправете супата и след 5 минути,свалете от огъня.Разбийте яйцата с малко сол и лимонена киселина,добавете киселото мляко  и застройте супата,докато е още топла.
По желание към  готовата супа може да добавите счукан овкусен с червен пипер чесън и натрошено сирене.
Надявам се да ви хареса!


Няма коментари:

Публикуване на коментар