vali

vali

петък, 21 февруари 2014 г.

Торта с два крема

Тортата е по рецепта на кръстницата ми и е много лесна.
Пекат се два  блата.

Продукти за първия блат:
5 бр. яйца
5 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 ванилия

Продукти за втория блат:
5 бр. яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 с.л. какао

За сиропа:
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар

Първи крем:
1 л. прясно мляко
9 с.л. брашно

Втори крем:
250 гр. краве масло
2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
5 капки лимонова или друга есенция

Приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта
.Добавете брашното и ванилията.Изсипете сместа в тавичка върху хартия за печене и сложете във фурната на 180 градуса за 15-20 мин.По същия начин процедирате и с втория блат.Направете крема като загреете млякото,прибавете брашното и бъркайте,докато се сгъсти / крема трябва да е доста гъст,да се реже /.Бутера разбийте с пудрата захар. Когато първият изстине,смесете двата крема и добавете ванилиите и есенцията.Сглобете тортата,украсете по ваш избор и и се насладете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар