vali

vali

четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Кавърма

За 3 порции
600 гр. свинско или пилешко месо
250-300 гр. гъбки
1-2 зелени чушки
4-5 големи глави лук
2 домата ии 3 с.л. дом.пюре
1 с.л. брашно
1 ч. бяло вино или бира
1/2 лимон
сол,черен и червен пипер

Месото нарязваме на парчета и слагаме да се пържи,докато
придобие златист загар /аз използвам дълбок човен с незалепващо покритие,хем не пръска толкова много,хем пък не загаря/добавяме виното  и изпаряваме алкохола.Прехвърляме го в 3 големи гювечета по-равно.Всъщата мазнина/тоест олио/изпържваме  нарязаният на едри полумесеци лук,след 4-5 минутки добавяме парченцата чушки,задушаваме леко и пресипваме върху месцето.По същия начин процедираме и с нарязаните на филийки гъби.Всичко това се прави на силен котлон.Моите са до 9 степен/за ориетация/ и запържвам на 7-ма.Добавяме даматите на кубчета или доматено пюре,разтворено в 1/2ч.вода.Разтваряме брашното и овкусяваме с поправките.Сложете по резен лимон,а който обича може да бодне и по една люта чушка.Печем за 20-тина минути ,а може и за 10-на на микровълнова.

Налейте си и чаша хубаво вино или студена биричка.Наздраве и да ви е вкусно!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар