vali

vali

вторник, 25 февруари 2014 г.

Пилешки дробчета по ловджийски

Продукти :
500 гр. пилешки дробчета
200-300 гр. гъби
250 гр.домати от консерва / или 2-3 пресни /
2-3 с.л. доматено пюре
5-6 глави лук
3-4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
черен пипер,сол и копър
брашно за овалване

Нарежете лука на едри полумесеци,а чесънът на ситно и ги
запържете на силен котлон до златисто.Прехвърлете в гювечетата.Измитите и подсушени дробчета,посолете и оваляйте в брашното и сложете да се пържат /ако не искате да пържите наредете ги в незалепваща тавичка и запечете на фурна,също става /.Гъбките,нарязани на филийки също се минават през огъня,като се запържат,добавете виното и изпарете.Смесете доматето с дом.пюре и залейте всички останали продукти в гювечетата.Поръсете с копър и черен пипер и запечете на фурна за 20-30 минути,да се обедини всичко.

Да Ви е Вкуснооо!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар