vali

vali

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Пица

Направете си вкусни домашно приготвени пици за обяд или вечеря.Започнете първо с тестото,защото ще трябва да втаса.Докато това става,може да подготвите другите продукти.

За тестото
/това е количеството за 3 пици / 600гр.готово тесто

370 гр. бршно
200 мл. вода
6 гр. сол
15 мл. олио
5-6 гр. суха мая

Пресейте брашното,разтворете маята в част от водата / леко топла /с щипка захар,докато образува калпаче.Когато това стане,добавете я към брашното.Разбъркайте,сложете останалото количество вода,олиото и солта.Омесете добре,докато спре да лепне.Тестото трабва да е доста меко.Покрийте готовото тесто и оставете да втасва,докато удвои обема си.

Продукти за пицата:
6 с.л. доматено пюре
шунка,филе,салам или друг колбас по ваш избор
кашкавал,моцарела
пресен домат или кисели краставички /на тънки филийки
гъби,сладка царевица и лук  или каквото вие решите
чубрица,черен пипер,риган и босилек
Готовото тесто,разделете на 3 равни части.Добре е да имате тавички за пица.Разстелете тестото в намазнена с бутер тава.Намажете с доматеното пюре, с подправките.Започнете за редите 
първо от колбаса,доматите,гъбите ... и най-отгоре покрийте с кашкавала.Аз накъсвам и една моцарела /общо на трите /.Печете в предварително загрята на максимум фурна.На пицата и е нужна висока температура / нали се сещате в пеща колко е.../Моята фурна е до 300 градуса и пицата се опича за 5 до 7 минути.


Желая ви добър апетит!!!
Консумира се обезателно със студена биричка!


Ето и пропорциите ако искате за по-големи или по-дебели пици.Аз лично предпочитам тестото да е по-тънко,но всеки сам преценява.
За 800 гр.готово тесто
500 гр. брашно
270 гр.вода
8 гр. сол
20 мл. олио
7 гр. суха мая



Няма коментари:

Публикуване на коментар