vali

vali

петък, 21 февруари 2014 г.

Желирана торта

1 л. прясно мляко
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. смлени орехи
7 бр. яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. какао
3 с.л. желатин
1 компот от праскови ири кайсии
или 2 пресни банана

Отделете белтъците. Жълтъците  се
 разбиват с 1 ч.ч. захар; 2-те с.л. брашно и 1 ч.ч. от прясното мляко / студено / плюс желатина.Останалото мляко се загрява и към него се добавя сместа с жълтъците.Вари се 5 мин.Оставете да изстине и през това време разбийте белтъците с 1 ч.ч. захар,докато станат на сняг.Добавете ги към крема и разделете получената смес на 3 равни части.В едната сложете орехите,в другата какаото,а третата оставете бяла.Намажете формата с бутер и на дъното и подредете отцедените плодове от компота.Изсипете бърво бялата смес.След това тази с орехите и накрая с какаото.Сложете в хладилник за 3-4 часа.За да извадите тортата по-лесно от формата,потопете я за бързо в съд с гореща вода и обърнете върху поднос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар